Tondach
 
 

Miért kerámiacserép?

 

Mitől jó a kerámiacserép?

 

Mi a szerepe a kerámiacserépnek hőszigetelésben?

 

Hogyan történik a színezés?

 

Mi a vízzáróság?

 

33 év garancia

 

Miért kerámiacserép?

Kerámia cserép előnyei:
- Hőszigetelés A kerámia tető alatt a belső légtér forró nyár esetén is kellemesen hűvös marad, míg a hideg télben biztosított a belső tér kellemes melege. Mindez korszerű hőszigetelési rendszer hozzárendelésével érhető el.
Nyár: Zárt rendszerben van. Hűti az alatta lévő területet a cserép nedvességet tárol és párologtat.
Tél: A porozitás (apró üregek) szigetelőként működnek. - Szél elleni védelem a már bizonyított tetőfedőanyagoknak és a nagyon jól képzett szakembergárdának köszönhetően az utóbbi időben egyre gyakoribbá váló heves viharoknak is ellenállnak. Ennek köszönhetően ma már minden háztulajdonos ismeri azt a megnyugtató érzést, hogy a kint tomboló vihar ellenére a család a tető védelme alatt meghitt biztonságban van. - eső elleni védelem
A tető csapadékvíz elleni védelme az egyes tetőfedőanyagok minimális tetőhajlásszög-tartományát határozzák meg. A minimális tetőhajlásszög tartományon a gyártó által megadott tetőhajlásszöget kell érteni, mely a padlásterek esetén a vízzáróságot biztosítja. Ennél a minimum hajlásszög-tartománynál kedvezőbb értéket (meredekebb hajlásszöget) tervezve a tetőnk vízzárósága megbízhatóbb lesz.
- Színtartósság Hogyan történik a színezés?
Engób - Az engób egy agyagásványt tartalmazó festék. Az engóbot az égetés előtt speciális szórógéppel, vagy merítéssel viszik fel a kiszárított cserépre. Az engób felülete matt, vagy enyhén fényes. Az engób elősegíti a cserép öntisztulását.
A megszárított kerámia felületre valamilyen oxidot folyatunk és ráégetjük, ezzel színváltozást hozunk létre, mely soha nem tud megfakulni.
Máz - A máz egy üvegszerű anyag, amelyet a szárított cserépre, vagy a kész kiégetett cserépre visznek leöntéssel, merítéssel, vagy porlasztással. Az égetésnél a máz egy olvadékbevonatot képez, amely az égetett agyagtermékkel kémiailag egyesül.
Amadeus-üvegmáz-Az "AMADEUS" üvegmázas kerámia tetőcserép natúr, piros és fekete színben készül. Az "AMADEUS" üvegmázas kerámia tetőcserép a TONDACH-csoport saját fejlesztése kb. 1050 °C hőmérsékleten az üvegmáz olvadékbevonatot képez, amely az égetett agyagtermékekkel kémiailag egyesül.
Amadeus-üvegmáz nagyon drága, de megsérthetetlen, maradandó (több száz évig). Ha bekoszolódik a legelső eső lemossa.
Cserépfedés előnyei: - Hagyományos építőanyag Évezredek óta bevált és mégis nagyon modern (először az etruszkok használtak agyag tetőcserepet kb. i.e. 800 évvel)
Leghagyományosabb és legelterjedtebb tetőfedő anyag - Természetes alapanyagból készült környezetbarát építőanyag Mindent összevetve természetes építőanyag tiszta természetes anyagokból: "föld-víz-levegő-tűz"
Nyersanyag: vályog illetve agyag - vízzel keverve, hogy plasztikus legyen - levegővel szárítva - gázzal égetve
- Sokoldalú építőanyag Építésekhez, hozzáépítésekhez és átépítésekhez, Felújításokhoz és új építkezésekhez Nagyon nagy formaválasztékú termékpaletta a nyugodttól a mozgalmasig Gazdag színválaszték a természetestől, az engóbozotton át, a mázasig - lehetőség van az egyéni igény kielégítésére
A dupla fej- és oldalhornyolás (íves hornyolás) a sajtolt tetőcserepeknél biztos és szorosan záró fedést nyújt. Ez nagyobb tömítettséget eredményez a víz, hó és por ellen.
- Kellemes építőanyag Természethű Melegség és komfortosság érzetét kelti Egészség - nincs káros anyag kibocsátás Szellőző - különösen jó kiszáradási képesség - Környezeti hatásokkal szemben ellenálló építőanyag UV-ellenálló (színtartóság) Saválló (savas eső) Lugálló (pl. ellenállás madárpiszokkal szemben) Nagyon magas mechanikai igénybevehetőség (pl.: hónyomás, jég) Tűzálló Fagyálló
- Gazdaságos építőanyag Hosszú használati élettartam bizonyítottan kb. 80-100 év Magas értékállóság (újra felhasználhatóság) Könnyű kezelhetőség (javításoknál és állagmegőrzéseknél) Optimálisan beépíthető felújításokhoz Nincs szükség utólagos mázolásra, bevonásra Hazai termék belföldi értékkel
- Kimagasló minőségű építőanyag A termelés és a minőség folyamatos felügyelete


Tata-Sped Kft. - www.tondachcserepek.hu
Copyright © Tata-Sped Kft.